Smaczna jajecznica keto

Jajecznica na boczku z dodatkiem maggi to wspaniały posiłek na początek dnia. Czas sporządzenia to około 15 minut, koszt około 15 zł. Jajecznica jest smaczna, można ją przygotować również w innej porze dnia.

Składniki:

  • 3 średnie jajka
  • 100 g boczku pokrojonego w kostkę
  • maggi Winiary

Wartość odżywcza:

  • cholesterol: 565
  • tłuszcz: 29,37
  • węglowodany: 3,34
  • cukier: 3,44
  • białko: 32,01
  • kalorie: 414
Procentowy wykres żywności

Boczek można kupić gotowy, w Biedronce jest już pokrojony w cieniutkie paseczki, jeśli mam w całości trzeba pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię kładziemy boczek, co chwilę mieszając. W tym samym czasie do miseczki rozbijamy trzy jajka, dodajemy maggi (ilość w zależności jak kto lubi). Całość mieszamy.

Kiedy boczek będzie lekko roztopiony i zarumieniony dodajemy rozmieszane wcześniej jajka. Całość mieszamy do momentu aż jajka nie będą płynne. Zrobioną potrawę nakładamy na talerz, można dodać sól i pieprz dla smaku (proponuję spróbować przed posoleniem, z reguły maggi i boczek wystarczy). Jajecznica jest smaczna i syta w zestawie z kawą rozpuszczalną. Przygotowanie jej nie sprawi trudności nawet laikowi gotowania. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Post